Kaspersky, ABD'deki faaliyetlerini kademeli olarak sonlandırıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kaspersky, ABD'deki faaliyetlerini kademeli olarak sonlandırıyor
Doviz.com
16.07.2024 16:09

Rus anti-virüs yazılımı üreticisi Kaspersky, ABD'deki faaliyetlerini 20 Temmuz'dan itibaren kademeli olarak sonlandıracağını açıkladı.

Rus anti-virüs yazılım üreticisi Kaspersky Labs, Biden yönetiminin şirketin ülkedeki satışlarını engelleme planlarını açıklamasından yaklaşık bir ay sonra (pazartesi günü) yaptığı açıklamada, 20 Temmuz'dan itibaren ABD'deki faaliyetlerini kademeli olarak sonlandıracağını söyledi.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz ay ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, Rusya'nın siber güvenlik şirketi üzerindeki etkisinin yarattığı güvenlik risklerini gerekçe göstererek Kaspersky tarafından üretilen anti-virüs yazılımlarının ülkede satışını engelleme planlarını açıklamıştı.

Hükümet ayrıca haziran ayında Kaspersky iş geliştirme müdürü, operasyon müdürü, hukuk müdürü ve kurumsal iletişim müdürü de dahil olmak üzere üst düzey yöneticilerine siber güvenlik risklerini gerekçe göstererek yaptırım uygulamıştı.

ABD hükümetinin Kaspersky yazılımının satışlarına getirdiği ve yazılım güncellemelerinin indirilmesini, ürünün yeniden satışını ve lisanslanmasını engelleyen yeni kısıtlamaları ise 29 Eylül'de yürürlüğe girecekti.

REKLAMI KAPAT X