Katar'dan Türkiye'ye 10 milyar dolar finansman iddiası

Okuma Süresi: 1 Dakika
Katar'dan Türkiye'ye 10 milyar dolar finansman iddiası
Doviz.com
25.11.2022 17:47

Reuters, Türkiye'nin 10 milyar dolarlık finansman sağlamak üzere Katar ile görüşme gerçekleştirdiğini ve gerçekleştirilen görüşmelerde son aşamaya gelindiğini iddia etti.

Reuters'in iki Türk yetkili ve bir yabancı kaynağa dayandırdığı haberine göre, bu yılın sonuna kadar 3 milyar dolar ve toplamda 10 milyar dolar olmak üzere bir finansman sağlanması için Türkiye'nin Katar ile görüştüğü belirtildi.

Reuters’in haberine göre yetkililer, Katar'ın Türkiye'ye yeni kaynak sağlaması için yapılan görüşmelerde son aşamaya gelindiğini ve asgari olarak 8 milyar dolarlık bir finansman üzerinde anlaştığını belirtti. Ancak bu miktarın 10 milyar dolara kadar da çıkabileceğine vurgu yapıldı.

Haberde ayrıca, bu yıl için planlanan 2-3 milyar dolarlık finansman görüşmelerinin eurobond üzerinde yoğunlaştığı ancak toplam finansmanın swap, eurobond ya da başka bir yöntemle de sağlanabileceği belirtildi.

Analistler ise bu finansmanın, yükselen enflasyon ve değer kaybeden Türk lirasının döviz rezervlerini desteklemeye yardımcı olabileceğini belirtiyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın ayrıca, Katar Merkez Bankası ile başlangıçta 5 milyar dolar değerinde olan ancak 2020'de üç katına çıkartılarak 15 milyar dolara yükseltilen bir swap anlaşması bulunuyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, pazar günü Dünya Kupası'nın açılış maçı için Katar'dayken, Maliye Bakanı Nureddin Nebati de geçen ay Katarlı mevkidaşı Ali bin Ahmed el-Kuvari ile bir araya gelmişti.

Etiketler: Katar Türkiye finansman
REKLAMI KAPAT X