Kazimir: ECB'nin kısıtlayıcı politika duruşunu sürdürmesi gerekiyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kazimir: ECB'nin kısıtlayıcı politika duruşunu sürdürmesi gerekiyor
Doviz.com
19.12.2022 15:19

ECB politika yapıcısı Peter Kazimir, yüksek enflasyon görünümü sebebiyle Avrupa Merkez Bankası'nın sıkı politika duruşunu sürdürmesini gerektiğini ve kısıtlayıcı faiz oranlarına bir süre daha ihtiyaç duyulacağını söyledi.

Slovakya Merkez Bankası Başkanı ve ECB Yönetim Konseyi üyesi olan Kazimir, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "Enflasyonu kontrol altına almak için faizleri sadece kısıtlayıcı bölgeye taşımakla kalmayıp, orada daha uzun süre kalmanın da gerekli olabileceğini düşünüyorum. Enflasyonu düşürme hedefine kararlı bir şekilde devam edilmesi için en azından 6 ay boyunca bu politika sürdürülmelidir." dedi.

Kısıtlayıcı bölge ise ekonominin yavaşlamasına neden olan oranlar için kullanılan bir terimdir.

ECB ise, geçtiğimiz perşembe günü banka mevduatlarına ödediği faiz oranını 50 baz puan artırarak %2'ye yükseltmişti. 

Kazimir, enflasyon için risklerin açık bir şekilde yukarı yönlü olduğunu bu sebeple faiz artışlarında yavaşlamanın pek mümkün olmadığını ancak maliye politikasının fiyat risklerine katkıda bulunmaya başladığını söyledi.

"Şu anda enflasyonun mevcut görünümü bizi faiz artışlarında çok güçlü bir şekilde ilerlemeye zorluyor ve bunu tamamen destekliyorum." ifadelerini kullanan Kazimir, “Faiz oranlarını ne kadar yükselteceğimizi bugünden söylemek mümkün değil. Bunu zaman ve enflasyon gösterecek." dedi.

REKLAMI KAPAT X