KDK’den “direksiyon sınavları için akşam oturumu” tavsiyesi

Okuma Süresi: 1 Dakika
KDK’den “direksiyon sınavları için akşam oturumu” tavsiyesi
Doviz.com
29 Haziran 2026 15:17

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çalışan sürücü adaylarının yaşadığı mağduriyetleri azaltmak amacıyla direksiyon sınavlarının akşam saatlerinde de yapılması yönünde tavsiyede bulundu.

Çok sayıda sürücü adayı, iş yerlerinden sınav için izin almakta zorlandıklarını belirterek sınavların akşam saatlerine alınmasını talep etti.

Yapılan incelemenin ardından KDK ise sınav takvimlerinde daha esnek bir düzenleme yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na resmi tavsiyede bulundu.

Hayata geçerse çalışanlara kolaylık sağlayacak

Mevcut durumda direksiyon sınavları gündüz belirli blok saatlerde gerçekleştiriliyor ve çalışan sürücü adayları izin konusunda sıkıntıya düşebiliyor.

Yeni öneri kapsamında, sınav parkurlarında yeterli aydınlatma ve güvenlik tedbirlerinin sağlanması şartıyla akşam saatlerinde de direksiyon sınavlarının düzenlenebileceği ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın KDK önerisini dikkate alması halinde sürücü kursları yönetmeliğinin düzenlenmesi ve sınav takviminin yeniden düzenlenmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABER KDK: Mesai dışındaki eğitimler fazla çalışma sayılmalı Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), mesai saatleri dışındaki hizmet içi eğitimin "fazla çalışma" olarak değerlendirilerek personele izin kullandırılması, bu mümkün değilse mesai ücreti ödenmesi yönünde tavsiye kararı verdi.
REKLAMI KAPAT X