KGF destekli EYT kredisinde sona yaklaşıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
KGF destekli EYT kredisinde sona yaklaşıldı
Doviz.com
14.03.2023 09:59

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) başvuruları devam ederken, kıdem tazminatlarının ödenmesinde kolaylık sağlaması amacıyla çıkartılacak Hazine kredilerinin bu hafta başlaması bekleniyor.

Milyonlarca kişinin beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi yasalaşmış ve milyonlarca EYT’li başvurularına başlamıştı. Bu süreçte EYT'lilere yönelik kıdem tazminatlarının ödenmesinde kolaylık sağlaması amacıyla çıkartılacak Hazine destekli krediler ise merakla bekleniyordu.

Son olarak Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) paketinde, EYT kapsamındaki kıdem tazminatı kefalet hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkarıldı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; krediden yararlanmak isteyen işverenlerin bankaya başvurması gerekecek. Ayrıca kredinin çalışanın kıdem tazminatı ödemesinde kullanılmasına yönelik şartlar da getirilecek.

EYT kredisi, 6 ayı ödemesiz 36 ay vade de sunulacak

İlgili haberde, EYT kapsamında yapılan başvuruların bankaya iletileceği ve bankanın da Hazine kefaleti ile birlikte kaç çalışan EYT’liyse buna göre kredi vereceği bildirildi. Kredilerin geri ödemesinin ise 6 ayı ödemesiz dönem olmak üzere 36 ay vadeli olarak sunulacağı aktarıldı.

Hürriyet gazetesinin haberinde ayrıca kredinin doğrudan çalışanların hesabına mı yatırılacağı yoksa işverene mi verileceği konusunda çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Ancak, krediyi alan işverenlerden paranın çalışana kıdem tazminatı olarak ödenmesi şartı aranacağı kaydedildi. Bu yöntem nasıl olacağı konusunda tartışmaların sürdüğü belirtildi.

REKLAMI KAPAT X