Kılıçdaroğlu’ndan Merkez Bankası Başkanı Erkan’a tepki

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kılıçdaroğlu’ndan Merkez Bankası Başkanı Erkan’a tepki
Doviz.com
04.10.2023 15:11

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın Meclis’te yaptığı konuşmaların ardından tepkisini dile getirerek, "Alınan yanlış kararların bedelini hepimiz ödedik ve toplum olarak ödemeye de devam ediyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Nejla Kurul'u sendika binasında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, bir sorunu en iyi o sorunu yaşayanların anlatabileceğini, ziyaretlerinin temel nedeninin de bu olduğunu söyledi.

Burada yaptığı açıklamaların ardından kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanı'nın faiz artırımına nasıl ikna edildiği yönündeki soruya, "Sayın Cumhurbaşkanımız bilime olağanüstü değer ve önem veren bir liderdir" şeklinde yanıt vermesi sonrası şunları kaydetti:

"Yani Merkez Bankası Başkanı demek ki bilime önem ve değer verdiğini, faizi yükselterek keşfetmiş. Peki daha önceki uygulaması neydi? Onun bilim dışı olduğunu söylüyor kendisi. Merkez Bankası'nın aldığı kararların, ekonomiyi düzeltme yönünde aldığı kararların doğruluğu tartışılabilir, her zaman tartışılabilir. Devlette olması gereken liyakattir ve işi ehline teslim etmektir.

Eğer siz işi, o işi yapacak olan kişiye değil de bütün kararları alma yönünde saraya ve bu konuda yeterli bilgisi olmadığını hepimizin bildiği bir kişiye teslim ederseniz Türkiye bugünkü tabloyla karşı karşıya kalır.

Soru şu, bunun bedelini kim ödedi? Alınan yanlış kararların bedelini kim ödedi? Saray mı ödedi? Hayır. Onun çevresi mi ödedi? Hayır. Hepimiz ödedik ve toplum olarak ödemeye de devam ediyoruz."

İLGİLİ HABER 500 TL’lik banknot basılacak mı, paradan sıfır atılacak mı?: TCMB Başkanı Erkan yanıtladı Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, başta 500 TL’lik baknot basılması ve paradan sıfır atılması olmak üzere milletvekillerinin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.
REKLAMI KAPAT X