Kılıçdaroğlu’nun 'vizesiz Avrupa' vaadini Alman yetkililer doğruladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kılıçdaroğlu’nun 'vizesiz Avrupa' vaadini Alman yetkililer doğruladı
Doviz.com
25.04.2023 13:51

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'vizesiz AB' vaadi sonrasında Alman yetkililerden konunun geçerliliği ile ilgili teyit geldi.

14 Mayıs’taki seçimlere geri sayım devam ederken Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'AB'ye vizesiz seyahat' sözü, Almanya tarafından doğrulandı.

Ali Gülen'in haberine göre; Alman Hükümeti Göç ve Uyum Müsteşarlığı, yayımladığı bir duyuru ile, “Türkiye ile AB arasındaki ortaklık sözleşmesi gereği, Türk vatandaşları, AB üyesi ülkelerde işe girme hakkına sahiptir. Bu otomatik olarak oturma iznini ve aile birleşimini de birlikte getirir” açıklamasında bulundu.

Göç ve Uyum Müsteşarlığı’nın internet sayfasında yer alan metinde ise Türklere, diğer AB üyesi ülkelerden farklı ve ayrımcı tutum gösterilemeyeceğinin altı çizildi.

Türklerin AB üyesi ülkede çalışma ve oturma hakkı için Avrupa Birliği Adalet Divanı’nın verdiği kararların tüm Avrupa ülkesi üyeler için bağlayıcı olduğu ve Türkiye’nin o zamanki adı AET olan toplulukla ilk ortaklık anlaşmasına imza atan ülkeler arasında yer aldığı da belirtilirken; Türk vatandaşlarının, ülkeye girişte çalışacağı bir iş yerinin olduğunu ya da kurduğunu kanıtlaması halinde Ortaklık Anlaşması hükümleri gereğince otomatik olarak oturma iznini alabileceği paylaşıldı.

Ankara uygularsa vatandaşların vizesiz seyahat hakkı var

Türkiye’de vatandaşların AB üyesi ülkelere turist olarak vizesiz seyahati için belirli onayları alması gerekiyor.

Bunlar içerisinde, pasaportların biyometrik hale getirilmesi, göç yönetimi, belge güvenliği, kamu düzeni ve güvenliği ile temel haklar ve düzensiz göçmenlerin geri kabulüne ilişkin belgeler yer alıyor.

Ankara’nın AB ile onay konusunda anlaşması durumunda vizesiz seyahat hakkının da önü açılmış olacak.

Etiketler: Almanya AB vize
REKLAMI KAPAT X