Kiralarda tavan zam oranı belli oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kiralarda tavan zam oranı belli oldu
Doviz.com
05.08.2024 10:11

Temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından ağustos ayına ilişkin kira artış tutarları da belli oldu. İşte iş yerleri ve konutlarda ağustos ayında yapılabilecek tavan artış oranı..

Fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için 11 Haziran 2022’de kiralık konutlara getirilen tavan sınırı uygulamasının temmuz ayı itibarıyla sonlanmasıyla mülk sahipleri ve kiracılar yeni artış tutarını araştırmaya başlamıştı.

Tavan zam sınırının kalkmasıyla konut ve iş yerlerine yönelik kira artış oranı, temmuz ayı enflasyon rakamlarının ardından yüzde 65,93 olarak belirlendi.

Böylece kira kontrat süresi dolan mülk sahipleri kiralarında tavan zammı yüzde 65,93 olarak uygulayabilecek.

Konut ve iş yeri için kira artışı hesaplama:

Mevcut Kira Bedeli: 10 bin TL

Kira Artışı Yapılacak Ay: Ağustos 2024

Artış Oranı: %65,93

Kira Artış Tutarı: 6 bin 593 TL

Aylık Yeni Kira Tutarı: 16 bin 593 TL

İLGİLİ HABER Perakendecilerden kira artışını sınırlandırma talebi Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, "TPF olarak kira artış oranlarının yıllık enflasyon oranlarına endekslenerek belirli bir üst sınırla sınırlandırılmasını, böylece perakendecilerin kira maliyetlerini öngörülebilir ve sürdürülebilir bir düzeyde tutmalarını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.
İLGİLİ HABER Konut ve otomobil satışlarında doğrulanmış ilan dönemi başlıyor Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 15 Eylül'de emlak sektöründe doğrulanmış ilan dönemine geçileceğini duyurdu.
REKLAMI KAPAT X