Kiralarda tavan zam oranı belli oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kiralarda tavan zam oranı belli oldu
Doviz.com
03.09.2024 10:09

Ağustos ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından eylül ayına ilişkin kira artış tutarları da belli oldu. İşte iş yerleri ve konutlarda eylül ayında yapılabilecek tavan artış oranı..

Fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için 11 Haziran 2022’de kiralık konutlara getirilen tavan sınırı uygulamasının temmuz ayı itibarıyla sonlanmasıyla sözleşmesini yenileyecek mülk sahipleri ve kiracılar enflasyon verilerini beklemeye başlamıştı.

Tavan zam sınırının kalkması sonrası konut ve iş yerlerine yönelik kira artış oranı, ağustos ayı enflasyon rakamlarının ardından yüzde 64,91 olarak belirlendi.

Böylece kira kontrat süresi dolan mülk sahipleri kiralarında tavan zammı yüzde 64,91 olarak uygulayabilecek.

Konut ve iş yeri için kira artışı hesaplama:

Mevcut Kira Bedeli: 10 bin TL

Kira Artışı Yapılacak Ay: Eylül 2024

Artış Oranı: %64,91

Kira Artış Tutarı: 6 bin 491 TL

Aylık Yeni Kira Tutarı: 16 bin 491 TL

İLGİLİ HABER Merkez Bankası’nın kira enflasyonunda takip ettiği 3 gösterge Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan, kira enflasyonunu 3 gösterge ile takip ettiklerini açıkladı. İşte TCMB’nin kiralardaki artışı incelerken izlediği göstergeler..
İLGİLİ HABER Hazine'den açıklama geldi: Altınla kira ödenir mi? Hazine ve Maliye Bakanlığı, altın cinsi kiralama sözleşmelerinin ilgili mevzuata aykırılık oluşturduğunu bildirdi.
REKLAMI KAPAT X