KKM'de düşüş hız kesmedi: KKM hacmi 2,8 trilyon TL’ye indi

Okuma Süresi: 1 Dakika
KKM'de düşüş hız kesmedi: KKM hacmi 2,8 trilyon TL’ye indi
Doviz.com
16.11.2023 14:55

Kur Korumalı Mevduat’tan (KKM) TL mevduata geçiş hedefinin duyurulduğu 18 Ağustos’tan bu yana KKM hesaplarındaki düşüş ivmesi hız kesmeden sürüyor. Bu kapsamda 10 Kasım haftası itibarıyla KKM'nin toplam büyüklüğü 82,9 milyar TL azalarak 2,8 trilyon TL'ye düştü.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre kur korumalı mevduatların toplam büyüklüğü 10 Kasım haftası itibarıyla 82,9 milyar TL düşüş kaydetti. Böylelikle KKM hacmi 2,8 trilyon TL oldu. Dolar cinsinden bakıldığında ise KKM büyüklüğü 100 milyar doların altına geriledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) kasım ayının başında zorunlu karşılık oranını yükseltmiş ve döviz deposu için TL türüne ilave zorunlu karşılık oranı getirmişti. Adımlarla birlikte bankacılık sisteminden 400 milyar TL'ye yakın likiditenin çekilmesi öngörülüyordu.

İLGİLİ HABER Resmi Gazete'de yayımlandı: KKM'de zorunlu karşılık oranı yükseltildi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) zorunlu karşılık oranını yükseltti ve döviz deposu için TL türüne ilave zorunlu karşılık oranı getirdi. Adımlarla bankacılık sisteminden 400 milyar TL'ye yakın likidite çekilmesi öngörülüyor.
Etiketler: KKM BDDK döviz
REKLAMI KAPAT X