KKM'de düşüş serisi 26. haftada

Okuma Süresi: 1 Dakika
KKM'de düşüş serisi 26. haftada
Doviz.com
22.02.2024 15:09

Kur Korumalı Mevduat’tan (KKM) çıkışlar 26. haftada da devam etti. KKM hacmi böylelikle geçtiğimiz hafta 24,5 milyar lira düşüşle 2,343 trilyon liraya geriledi.

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarının hacmindeki düşüş geçtiğimiz hafta da sürdü.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, 16 Şubat ile biten haftada, kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları 2 trilyon 367,7 milyar TL'den 2 trilyon 343,2 milyar TL'ye geriledi.

Ekonomi yönetimi kur korumalı mevduatlara karşı düzenlemelerine yeni bir kararla devam etmişti. Son alınan kararla 1 Ocak'tan itibaren TL dönüşümlü kur korumalı mevduat açılmayacağı bildirilmişti.

İLGİLİ HABER 2024 yılı için kritik kur korumalı mevduat kararı 1 Ocak 2024'ten itibaren TL dönüşümlü yeni KKM hesabı açılamayacağı, mevcut TL dönüşümlü KKM hesaplarının ise vade sonunda yenilenmeyeceği bildirildi.
İLGİLİ ANALİZ KKM’nin dünü, bugünü ve yarını Kur korumalı mevduat (KKM) hacminde düşüş sürerken, KKM’nin kuruluşundan bu yana bütçeye olan maliyetini ve fonksiyonlarını inceledik. İşte KKM’nin dünü, bugünü ve yarını..
Etiketler: KKM BDDK döviz kur dolar euro
REKLAMI KAPAT X