KKM'nin bütçeye maliyeti belli oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
KKM'nin bütçeye maliyeti belli oldu
Doviz.com
15.08.2023 14:56

Kur Korumalı Mevduat hesaplarının oluşturduğu gider temmuzda 34,5 milyar TL'ye çıkarak rekor kırdı. Böylelikle yılın ilk 7 ayında toplam KKM gideri de 59,5 milyar TL'ye yükseldi.

Bloomberg HT'nin derlediği verilere göre, KKM’nin bütçe yükü mayıs ayında 1,63 milyar TL olmuş haziranda ise 20,6 milyar TL seviyesine yükselmişti.

KKM giderleri ocak-mayıs arasında aylık bazda 600 milyon TL ile 1,6 milyar TL arasında seyrederken, son iki ayda ise ciddi yükseliş kaydetti.

Merkezi bütçede cari transferler altında yer alan toplam KKM gideri de yılın ilk yedi ayında 59,5 milyar TL’ye ulaştı.

KKM'nin merkezi bütçeye maliyeti geçtiğimiz yıl ise 92,5 milyar TL olmuştu.

Toplam büyüklüğü 3,28 trilyon TL'ye ulaştı

Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan verilere göre, Kur Korumalı Mevduatların toplam büyüklüğü 4 Ağustos haftası itibarıyla 3,28 trilyon TL oldu.

Söz konusu haftalık dönemde KKM girişleri de 150 milyar TL’ye yükselerek yeni rekor seviyesini gördü.

İLGİLİ HABER KKM en büyük sıçrayışını gerçekleştirdi: Ekonomistler nedenini açıkladı Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki tutar geçtiğimiz hafta yaklaşık 150 milyar TL artarak en büyük sıçrayışını gerçekleştirdi. Peki ekonomistler bu artışa yönelik ne söyledi?
İLGİLİ HABER Hazine duyurdu: Bütçe temmuzda fazlaya döndü Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkezi yönetim bütçesinin temmuz ayında 48 milyar 574 milyon TL fazla verdiğini duyurdu.
REKLAMI KAPAT X