KKTC'den taksit yasağına tepki: "Geri dönülmezse batarız"

Okuma Süresi: 2 Dakika
KKTC'den taksit yasağına tepki:
Doviz.com
03.08.2023 10:33

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) hafta başında aldığı, yurt dışı seyahatlerine yönelik kredi kartı taksit yasağı, KKTC’de paniğe neden oldu.

KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı arayarak muafiyet istedi, KKTC turizm örgütleri ve medyası ise uygulamadan geri dönülmediği takdirde batacaklarını bildirdi.

KKTC Turizm Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç ise BDDK’nin aldığı karar sonrasında Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’nun, Kıbrıs işlerinde de sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı aradığını belirterek, kredi kartlarına taksit yasağının KKTC seyahatlerinde uygulanmaması talebinde bulunduklarını açıkladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre Aktunç, “Bu karar alınırken, Kıbrıs ve umre seyahatleri kapsam dışı tutulacaktı, ancak bir şekilde dahil edildik. Türkiye yetkilileri ile yasak değil, tam aksine taksit sayısının artırılması üzerine çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Yanlıştan dönüleceğinden şüphem yok”

KKTC Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner ise, “Bu şartlarda çok fazla turist kaybı yaşanır ve turizm ekonomisi olumsuz etkilenir. Bu durumun kabul edilemez olduğunu Türkiye’ye bildirdik. Yanlıştan dönüleceğinden şüphem yok” dedi.

KKTC Turizm Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun da, kararla ilgili olarak, “KKTC turizmi büyük ölçüde Türkiye’den gelen turistlerden oluşuyor ve bu turistler yaptıkları alışverişle çarşıya da katkı sağlıyor. Karar, Türk turistleri KKTC’ye gelmekten caydırır” yorumunda bulundu.

BDDK’nin kararı, medyada da geniş yer buldu. Otel yöneticileri, KKTC’ye gelen turistlerin yüzde 80’inin Türk vatandaşlarından oluştuğunu, kararın otellerin doluluk oranını daha da düşüreceğini kaydetti.

İLGİLİ HABER Kredi kartıyla taksitli harcamalara sınırlama getirildi BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitlendirmeyi yasakladı.
REKLAMI KAPAT X