Konut sektöründe 80 bin mükellef RADAR'a takıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Konut sektöründe 80 bin mükellef RADAR'a takıldı
Doviz.com
30.01.2023 09:40

Kira geliri elde edenlere ve emlakçılara yönelik gerçekleştirilen incelemeler sonucunda gayrimenkul değerini düşük gösteren 80 bin mükellef RADAR sistemine takıldı.

TRT'de yer alan haberde, fahiş fiyat artışı yapanlar, alım-satım işlemleri esnasında yanıltıcı beyanlarda bulunanlar ve piyasada arz talep dengesinde dezenformasyona sebep olanların inceleme altına alındığı bildirildi.

TRT'nin haberine göre, gayrimenkul sektörüne yönelik finansman, tapu ve emlak verileri mercek altına alındı. Gayrimenkul değerleme raporları kullanılarak analiz çalışmaları yürütüldü ve bu çalışmaların yanında vatandaşlardan gelen ihbarlar da değerlendirmeye alındı.

İncelemeler sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem tespit edilirken, yüksek riskli görülen işlemlerin ilgili birimlerle paylaşılacağı aktarıldı.

80 bin mükellef mercek altında

Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan RADAR sistemiyle de mükellefler de yakından takibe alındı. Sistemle gayrimenkulün gerçek değerini beyan etmeyip düşük tapu harcı ödeyen ve hazineyi zarara uğratan kişiler tespit edililiyordu. Buna göre, ilk etapta RADAR'a 80 bin mükellefin takıldığı ve bu kişilerin vergisel yükümlülüklerinin mercek altına alındığı bildirildi. 

REKLAMI KAPAT X