Konut sigortası seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Konut sigortası seçerken nelere dikkat edilmelidir?
Doviz.com
28.03.2023 15:30

Türkiye genelindeki konutların yalnızca yüzde 55,4’ünde zorunlu deprem sigortası bulunurken bu oranın konut sigortasında daha geride olduğu bildirilerek, konut sigortası yaptırmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar paylaşıldı. 

Sigortam net CEO’su Bora Uludüz, konut sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gereken konularla ilgili paylaşımda bulundu.

Buna göre Uludüz, konut sigortalarında farklı şirketlerin farklı kapsamlarda seçenekler sunabildiğini belirterek, "DASK’ın içeriği standart, ancak konut sigortasının kapsamı iyi incelenmelidir." dedi.

İhtiyaca uygun güvenceyi sağlamak için poliçe satın alırken ise şu hususlara dikkat edilmesi gerektiği bildirildi:

"Herhangi bir hasar ya da kayıp durumunda, kaybın karşılanmasını garanti altına almak için metrekare birim fiyatlarındaki güncel değerlemeleri takip etmeye önem vermek gerekiyor.

Ev sahipleri DASK ve konut sigortası yaptırdıklarında, belli limitlerde olmak şartı ile kira gelir vergisi indirimi hakkından yararlanabiliyor.

Konut sigortası, poliçenin oluşturulduğu tarihten sonra meydana gelecek hasarları karşılıyor.

Konut sigortası, poliçe kapsamına giren evdeki bazı teknolojik cihazlar için de güvence sağlayabiliyor. Ancak bu teminatların oluşturulmasında cihaz yaşına da dikkat etmek gerekiyor.

Afet durumlarında eşyaya gelen hasar, manevi tazminat, kira kaybı, taşınma yardımı gibi ödemeler sigorta şirketlerine göre değişmekle birlikte konut sigortası kapsamında yer alıyor.

Konut sigortası poliçe fiyatları ise binanın bulunduğu bölgeye ve ile göre değişkenlik gösterebiliyor".

REKLAMI KAPAT X