Köprü ve otoyol zammı enflasyonu nasıl etkiler?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Köprü ve otoyol zammı enflasyonu nasıl etkiler?
Doviz.com
15.05.2024 14:15

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, köprü ve otoyollardaki son fiyat artışının yıllık enflasyona etkisinin sınırlı olacağını söyledi.

Köprü ve otoyol ücretlerine gelen son zam sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, artışların yıllık enflasyona sınırlı etkide bulunacağını söyledi.

X hesabından yaptığı açıklamada Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Köprü ve otoyollardaki son fiyat artışlarının yıllık enflasyona etkisinin yaklaşık 0,05 puan (taşımacılık maliyetleri kaynaklı tüm dolaylı etkiler dahil) ile sınırlı olacağını öngörüyoruz.

Yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmakta kararlıyız. Mali disiplini güçlendirmek için aldığımız kararlarda dezenflasyon hedefimizi göz önünde bulunduruyoruz.

“Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” ve önümüzdeki süreçte atacağımız diğer adımlarla maliye politikası olarak enflasyonla mücadeleye desteğimiz artarak devam edecek."

İLGİLİ HABER Bakan Uraloğlu, köprü ve otoyol zammının sebebini açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yönelik, "Oluşan şartlara göre geçiş ücretlerimizi güncelleme ihtiyacı hissettik. Gerçekten çok düşük kalmıştı" dedi.
REKLAMI KAPAT X