Kredi kartlarında tahsili geciken alacak oranı yeniden yükselişte

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kredi kartlarında tahsili geciken alacak oranı yeniden yükselişte
Doviz.com
01.07.2024 14:44

Türkiye’de bireysel kredi kartlarında taksitli ve taksitsiz harcamalar, BDDK’nın verilerine göre 21 Haziran haftasında 1,43 trilyon TL’ye çıktı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), her hafta yayınladığı verilere göre bireysel kredi kartlarındaki tahsili geciken alacak oranı artışına devam ediyor.

Türkiye’de bireysel kredi kartlarında taksitli ve taksitsiz harcamalar, BDDK’nın verilerine göre 21 Haziran haftasında 1,43 trilyon TL olarak kaydedildi.

Öte yandan bireysel kredi kartlarında takipteki alacakların miktarı da 21 Haziran haftasında 30 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Ocak 2020’den Haziran 2024’e kadar geçen sürede bireysel kredi kartı takipteki alacak oranında yüzde 6'dan yüzde 2’ye bir düşüş görülse de özellikle 2023’ün son aylarından itibaren oranın giderek artması dikkati çekti.

Kredi kartı harcamaları hız kesmiyor

Temmuz 2023'te 30 milyar dolar ile en düşük seviyesine inen taksitli ve taksitsiz bireysel kredi kartı harcamaları, devam eden aylarda yükselmeye başladı. Hız kesmeyen kredi kartı harcamaları, 21 Haziran tarihinde 44,1 milyar doların üzerinde çıktı.

İLGİLİ HABER Temassız ödemelerde işlem limiti yükseltildi Kartlar ve mobil cihazlar üzerinden temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti, bugünden itibaren 750 liradan 1500 liraya çıkarıldı.
REKLAMI KAPAT X