Kremlin duyurdu: Ukrayna ile müzakerelerde yeni tur bu hafta netleşecek

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kremlin duyurdu: Ukrayna ile müzakerelerde yeni tur bu hafta netleşecek
Doviz.com
23.06.2025 15:44

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Ukrayna arasındaki üçüncü tur müzakerelerin bu hafta netlik kazanacağını belirterek, "İstanbul'da sağlanan anlaşmaların uygulanması süreci devam ediyor." dedi.

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere Rusya ile Ukrayna arasındaki yeni tur müzakere olasılığını değerlendirdi.

Ukrayna ile uzmanlar seviyesinde çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Peskov, "İstanbul'da sağlanan anlaşmaların uygulanması süreci devam ediyor. Esir ve cenaze değişimi süreci devam ediyor." diye konuştu.

Peskov, Ukrayna'yla yeni tur müzakere tarihinin henüz belirlenmediğini kaydederek, "Üçüncü tur müzakerelerin bu hafta netlik kazanacağını düşünüyoruz. Bu nedenle çalışmaları devam ettiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Putin ile Trump arasındaki görüşmenin, müzakere sürecinin tamamlanmasının ardından ancak gerçekleşeceğini kaydeden Peskov, Ukrayna ile ilgili belirledikleri hedeflere ulaşmak için uğraştıklarını söyledi.

İLGİLİ HABER Kremlin uyardı: Hamaney'e saldırı Pandora'nın kutusunu açar Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İran’da rejim değişikliği zorlamalarının kabul edilemez olduğunu belirterek, İran dini lideri Hamaney’e yönelik suikastın “Pandora'nın kutusunu açacağını” söyledi.
REKLAMI KAPAT X