Kripto Paraların Toplam Piyasa Değeri 200 Milyar Doları aştı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kripto Paraların Toplam  Piyasa Değeri 200 Milyar Doları aştı
Doviz.com
06.11.2017 09:47

Coinmarketcap sitesi tarafından yapılan açıklamaya Bitcoin'in geçen hafta 7.500 dolara fırlamasını kripto para birimlerinin toplam piyasa değerini artırdı. 

Coinmarketcap sitesi yaptığı açıklamada dünyadaki kripto para birimlerinin toplam piyasa değerinin 200 milyar doları aşarak A.B.D bankacılık devi Citigroup'u geride bıraktığını duyurdu.

Bu hafta kripto para piyasasının en yaygın para birimi olan Bitcoin'in 7.500 dolara ulaşarak yeni bir rekor kırması sonucunda  toplam kripto paranın  piyasa değeri 200 milyar dolar seviyesini aşmış oldu.  Bu rekor bitcoin'in de piyasa değerini 120 milyar dolarlık  rekor seviyeye taşıdı.

Piyasanın en büyük ikinci kripto parası olan Ethereum'un piyasa değeri ise 30 milyara yaklaştı. Piyasada dolaşan 800'ü aşkın diğer kripto para birimlerinin de toplam değeri 50 milyar doları buluyor.

Hiçbir merkezi otorite kontrolüne veya bir düzenlemeye tabi olmayan kripto para birimleri, tüm dünyada tartışmalı olmasına rağmen kimi bölgelerde resmi ödemelerde bile kullanılıyor.  Bu konuda en ciddi adım geçen hafta dünyanın en büyük aracı kurumlarından A.B.D merkezli CME Group tarafından atıldı. CME Group bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini bu yıl başlatacağını duyurdu.  Türkiye'de ise Merkez Bankası kurduğu Blockchain çalışma grubu ile bu tür para birimlerinin ne tür katkı sağlayabileceğini araştırmayı hedefliyor.

REKLAMI KAPAT X