Kriz kahini Roubini uyardı: Borç limitinde anlaşılmazsa piyasalar sarsılır

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kriz kahini Roubini uyardı: Borç limitinde anlaşılmazsa piyasalar sarsılır
Doviz.com
24.05.2023 12:16

2008 finansal krizini öngören ve bu öngörüsü sonrasında kriz kahini olarak tanınan ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD'de borç limiti müzakerelerinde anlaşma sağlanamamasının piyasaları derinden etkileyeceği uyarısında bulundu.

Nouriel Roubini, ABD'de borç tavanında bir anlaşma sağlanmaması durumunda piyasaların sarsılacağı konusunda endişeli olduğunu ve bu durumun uzun vadede dolara olan güvene de zarar vereceğini belirtti.

Doha'daki Katar Ekonomi Forumu'nda konuşan Roubini, iki senaryonun olduğuna atıfta bulunarak, “son dakikada bir anlaşmaya varılabilir ya da anlaşma yapılmaz ve piyasalar çakılır" değerlendirmesinde bulundu.

Roubini ayrıca Ukrayna'dan İran'a kadar jeopolitik gerilimlerin olduğunu ve özellikle ABD ile Çin arasındaki artan gerilimin bu yıl küresel ekonomi için büyük risk oluşturduğunu söyledi.

Kriz kahini Roubini ayrıca ABD'de bazı bankaların mart ayında iflası sonrasında bazı bölgesel bankaların kredi sıkışıklığı yaşayacağını belirtirken, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artışlarının ise henüz sona ermeyeceğini sözlerine ekledi.

Tıklayın: HSBC, Euro Bölgesi’nde üç faiz artışı daha bekliyor

REKLAMI KAPAT X