"Küresel ekonomi için kötümser olmamak zor"

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
24.10.2023 12:09

Wall Street'in önde gelen isimleri, ABD'deki seçimler, para politikalarındaki adımlar ve Orta Doğu'da tırmanan gerilimler nedeniyle önümüzdeki yıl küresel ekonominin görünümü konusunda kötümser olduklarını belirtti.

Bloomberg haber ajansının aktardığına göre Bridgewater Associates LP'nin kurucusu Ray Dalio, "Para politikalarının dünya üzerinde daha büyük etkileri olacak, bu konuda iyimser olmak zor" dedi.

Dalio ayrıca yaklaşan ABD seçimlerinin zenginlik ve güçle ilgili uzlaşmaz farklılıklarla ilgili olacağını da sözlerine ekledi.

Suudi Arabistan'ın Gelecek Yatırım Girişimi'nin ilk gününde düzenlenen bir panelde konuşan CEO'su Jane Fraser da benzer yorumlarda bulundu. Buna göre Fraser, İsrail-Filistin çatışmasının ardından piyasalara karşı kötümser olmamanın zor olduğunu söyledi.

BlackRock Inc. CEO'su Larry Fink ise Fed'in faiz oranlarını daha uzun süre yükseltmek zorunda kalacağını belirterek, bunun da 2025 yılına kadar yumuşak ya da sert bir iniş olabileceği anlamına geldiğini söyledi.

Fink, 2024 yılında ise ne yumuşak ne de sert iniş beklemediğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bana 70'li yılları hatırlatıyor, 70'li yıllar kötü politikalarla ilgiliydi, bugün yine kötü politikalarla, büyük bir makro değişimle ilgili. ABD'deki tüketici gücü rahatlatıcı olsa da, Avrupa'da olduğu gibi dünyanın diğer bölgesi, çok daha şiddetli rüzgarlarla karşı karşıya."

Gelecek Yatırım Girişimi Zirvesi’nin ilerleyen saatlerinde yapılacak diğer oturumlarda ise Suudi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman ile Aramco, TotalEnergies, Engie ve Vale'nin patronları açıklamalarda bulunacak.

REKLAMI KAPAT X