Kurtulmuş: Emeklilere yönelik düzenleme Meclis'e geldiği zaman biz hızlandırırız

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kurtulmuş: Emeklilere yönelik düzenleme Meclis'e geldiği zaman biz hızlandırırız
Doviz.com
25.09.2023 14:50

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, emekli maaş düzenlemesine ilişkin, “Hükümet çalışmasını tamamlayıp Meclis'e ne zaman ve ne şekil gönderir, hükümetin kararıdır. Meclis'e geldiği zaman biz bunu hızlandırırız" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle TBMM'de bir araya geldi.

Emekli maaşlarına yapılacak zamma yönelik bir soruya yanıt veren Kurtulmuş, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çok titiz bir çalışmayı ortaya koyuyorlar. Cumhurbaşkanımızın 'Emeklileri ihmal etmek, onları yok saymak mümkün değildir' iradesi ortadadır. Dolayısıyla bu konuda hükümet çalışmasını tamamlayıp Meclis'e ne zaman ve ne şekil gönderir, hükümetin kararıdır. Meclis'e geldiği zaman biz bunu hızlandırırız. Kararı verecek olan Meclis'tir.”

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan emekli maaşı ve enflasyon açıklaması: "Belirsizliklerin azaldığı yeni bir döneme girmiş durumdayız" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyona ilişkin aylık bazda düşüşleri daha erken göreceğimizi belirterek, "Yıllık bazdaki gelişmeleri daha çok 2024'ün ortaları gibi görmüş olacağız" dedi.
REKLAMI KAPAT X