Kurumlar vergisi ve gelir vergisi artacak mı? Bakan Şimşek açıkladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kurumlar vergisi ve gelir vergisi artacak mı? Bakan Şimşek açıkladı
Doviz.com
08.03.2024 09:30

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında, vergilerle ilgili tutumlarının net olduğunu belirterek, kurumlar vergisi ve gelir vergisini artırmayacaklarını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide gelinen son durumla ilgili bilgi verdi. Şimşek, 2024 yılından sonra uygulanan ekonomi programının güçlü sonuç vereceğini ifade ederek, "Ekonomi programının doğru çalıştığının göstergesi cari açıkta daralma, risk primindeki düşüştür. Türk bankalarının finansmana erişimidir" dedi.

Vergiyle ilgili tutumumuz net

31 Mart seçimlerinin ardından orta vadeli programda ön görmedikleri bir adım atmayacaklarını belirten Şimşek, vergilerle ilgili konuya da açıklık getirdi.

CNN Türk'e konuşan Şimşek, "Vergiyle ilgili tutumumuz net. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Gelir vergisini de artırmayacağız. KDV genel oranları da artmayacak" dedi.

Şimşek, seçim öncesi belirsizlik yaratmaya yönelik spekülasyonlar yapıldığına da dikkati çekerek, kasıtlı üretilen bir takım spekülasyonların olduğunu söyledi.

Yeni POS cihazları geliyor

Kayıt dışı ekonomiye ilişkin önemli kararların yaşama geçirileceğini belirten Şimşek, düşük KDV oranıyla fiş kesilmesinin önlenmesi için yeni POS cihazlarının kullanılacağını ve bu makinaların hazirandan itibaren çalışacağını söyledi.

"Amacımız, kira sözleşmelerini e-devletten yapmak"

Kira sözleşmelerinde yapılacak düzenlemelerle ilgili de konuşan Şimşek, "Niyetimiz kira sözleşmelerini e-Devlet'ten yapmak. Son iki ayda 420 binden fazla kapıyı çaldık, elimizdeki bilgilerle, fiili durumu karşılaştırdık. Bizim amacımız gönüllü uyumu artırmak. Bu ayın sonunda kira beyannamesi verilmesi lazım. Bu kira beyannamelerini verilmesini sağlamak bizim açımızdan önemli. Çünkü verilmeyen beyannamelere ilişkin nisanda inceleme yaparsak, mükellef daha ağır sonuçlarla karşılaşabilir. Elimizde çok somut bilgi var. Amacımız gönüllü uyumu artırarak vatandaşın beyanname vermesini sağlamak." dedi.

İLGİLİ HABER Abdullah Tolu yazdı: Hesabını başkasına kullandırana vergi sürprizi Ekonomi yazarı ve Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, banka hesabını çeşitli gerekçelerle başkasına kullandıranlara vergi cezası geleceğini bildirdi.
REKLAMI KAPAT X