Lagarde: Avrupa resesyonda değil

Okuma Süresi: 1 Dakika
Lagarde: Avrupa resesyonda değil
Doviz.com
13.10.2022 08:38

Washington'da IIF'nin yıllık toplantısında konuşan ECB Başkanı Lagarde, "Avrupa resesyonda değil." değerlendirmesinde bulundu.

Lagarde, Euro Bölgesi ekonomisinin hala büyüdüğünü ve resesyonda olmadığını söyledi. Lagarde ayrıca parasal genişlemeyi tersine çevirmeyi görüşmeye başladıklarını ve görüşmelerin devam edeceğini ifade etti.

Lagarde, konuşmasında para politikalarının dünyadaki diğer ülkeleri de etkilediğini söyledi ve diğer para otoriteleriyle işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

ECB Başkanı, Yönetim Konseyi'nin parasal genişlemeyi tersine çevirmeyi görüşmeye başladığını ve görüşmelerin devam edeceğini ifade etti.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Washington'daki IIF etkinliğinde faiz politikasına ilişkin de açıklama yaptı.

ECB Başkanı Lagarde, Euro Bölgesi'nde kontrolden çıkan enflasyonu dizginlemek için piyasadaki fazla nakdin geri çekilmesine yönelik görüşmelerin sürdüğünü ve en uygun formülün faiz artırımı olduğunu söyledi.

Lagarde, "Geleneksel faiz oranı mevcut koşullarda en etkili, en uygun ve esasında para politikası araçlarımız arasından seçim yaparken kullandığımız en iyi çalışan seçenek." dedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), geçen ayki toplantısında politika faizini 24 yıllık tarihinde ilk kez 75 baz puan artışla yüzde 1,25'e yükseltmişti.

Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylül ayı itibarıyla yüzde 10'la rekor seviyede bulunuyor.

REKLAMI KAPAT X