Lagarde: Kredilerde sınırlı sıkılaşma ECB'nin işini kolaylaştırabilir

Okuma Süresi: 1 Dakika
Lagarde: Kredilerde sınırlı sıkılaşma ECB'nin işini kolaylaştırabilir
Doviz.com
17.04.2023 09:59

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Lagarde, kredilerde sınırlı bir sıkılaşmanın ECB'nin işini kolaylaştırabileceğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ABD Hazine Bakanı Yellen'in görüşlerine destek verdi. Euro Bölgesi'nde enflasyon ile mücadele için daha fazla faiz artırımı yapma baskısı ile karşı karşıya olan Lagarde, kredilerde sınırlı bir sıkılaşmanın ECB'nin işini kolaylaştırabileceğini belirtti.

Lagarde, "Eğer bankalar çok fazla kredi vermezler ve eğer risklerini yönetirler ise, bu enflasyonu düşürmek için ECB'nin yapması gereken işi azaltabilir. Ancak, eğer kredileri çok fazla azaltırlar ise, bu büyüme üzerinde aşırı baskı yaratır" ifadelerini kullandı.

"ABD'nin temerrüde düşeceğini hayal edemiyorum"

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ayrıca ABD'nin temerrüde düşeceğini öngörmediğini, böyle bir gelişmenin dünya genelinde korkunç sonuçları olacağını söyledi.

CBS'e verdiği demecinde Lagarde, "ABD'ye çok büyük güvenim var" diye konuşan Lagarde, "Büyük bir felaketin olmasına izin vereceklerine inanamıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Lagarde ayrıca "Eğer ABD temerrüde düşer ise, sadece bu ülke için değil herkes için çok negatif etkileri olur." dedi.

REKLAMI KAPAT X