Lloyds: İngiltere’de Şirket Güveni Son Altı Ayın En Yüksek Düzeyine Çıktı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Lloyds: İngiltere’de Şirket Güveni Son Altı Ayın En Yüksek  Düzeyine Çıktı
Doviz.com
25.12.2017 09:56

Lloyds Bank’ın Cuma günü yayımladığı iş dünyası baramotresi raporuna göre şirketler  2018 yılının daha verimli geçmesini bekliyorlar. İşletmelerle yapılan anket sonuçlarının değerlendirildiği raporda, Kasım ayında +24 olan  Lloyds İş Barometresi Aralık ayında +28’e yükseldi.  Barometre Brexit oylaması öncesinde ortalama +44 puan civarındaydı. 

 

Yine Cuma günü açıklanan 3.çeyrek büyüme verisi %1.7 oldu ve %1.5 olan beklentiyi aştı.  2.revizyonda %1.5 olarak açıklanan 3.çeyrek ekonomik  büyüme oranı, 3. ve kesin revizyonda  %1.7’ye revize edilmesine rağmen  ortlama %2 olan Brexit öncesi ortalama büyüme düzeyinin çok altında kaldı.  

 

Lloyds’un raporuna göre büyük şirketler, Brexit nedeniyle ileriye dönük ekonomik büyüme potansiyelinin sınırlı olduğunu düşünüyorlar.    İngiltere, Mart 2019’da AB’den tam olarak çıkmış olacak.  İngiltere ve AB arasında ticaret ve geçiş süreci  görüşmeleri Ocak ayından itibaren başlayacak. 

 

May, AB’den göçü sınırlandırma kararını değiştirmezse geçiş sürecinden sonra İngiltere’nin AB pazarlarına erişimi kısıtlanacak. Ancak, İngilizlerin AB’den gelen göçün durmasını istemeleri referandumdan Brexit kararı çıkmasında en önemli  faktörlerden biri.

 

IMF Başkanı Lagarde ‘da Çarşamba günü yaptığı basın toplantısında İMF’in İngiltere ekonomisinin  ilerleyen aylarda, yüksek enflasyon ve şirketlerin belirsizlik ortamında   yatırımlarını askıya almaları nedeniyle  yavaşlayacağını öngördüğünü ifade etti.   

REKLAMI KAPAT X