LPG fiyatlarında büyük bir indirim bekleniyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
LPG fiyatlarında büyük bir indirim bekleniyor
Doviz.com
03.04.2023 09:32

Otogazın (LPG) litre fiyatına bu geceden itibaren büyük bir indirim gelmesi beklenirken; sektör kaynakları, petrol fiyatlarındaki artışın ardından benzin ve motorin fiyatlarına ise yakın zamanda zam gelebileceğini belirtiyor.

Dünya Gazetesi'nin akaryakıt sektörü kaynaklarından edindiği bilgiye göre, LPG’nin (otogaz) litre fiyatına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 12 kuruş indirim gelmesi bekleniyor.

Buna göre İstanbul’da LPG’nin ortalama fiyatı şu an yaklaşık 12,33 TL'den satılırken, bu indirimin gerçekleşmesi halinde otogaz fiyatının 10,29 TL’ye gerilemesi bekleniyor.

LPG’de fiyatlar, bayiler ve iller arasında farklılık gösteriyor.

Bu sebeple LPG fiyatlarının güncel seyrini dağıtım şirketi, il ve ilçe bazlı olarak akaryakıt sekmemizden takip edebilirsiniz.

Benzin ve motorinde zam muhtemel

Yine Dünya Gazetesi'nin haberine göre benzin ve motorinde bu geceden itibaren herhangi bir fiyat değişikliği beklenmezken, brent petrol fiyatlarındaki bugünkü sert yükselişin etkisiyle yakın zamanda benzin ve motorinde de zam gelmesinin muhtemel olduğu bildirildi.

Son olarak Suudi Arabistan, Irak, Cezayir, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Kuveyt mayıs ayından itibaren petrol üretiminde kesintiye gitme kararı almış, bu kararın etkisiyle bu sabah ham petrol fiyatlarında yüzde 8’i gören fiyat artışı yaşanmıştı.

Bugün saat 09:30 itibarıyla brent petrol fiyatındaki günlük artış ise yüzde 4,84 seviyesinde bulunuyor.

REKLAMI KAPAT X