Maaş için boşanan 2 bin 418 kişiye ceza kesildi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Maaş için boşanan 2 bin 418 kişiye ceza kesildi
Doviz.com
25.04.2024 17:00

Sosyal Güvenlik Kurumu, kayıt dışılıkla mücadele faaliyetleri kapsamında geçen yıl 2 bin 418 kişinin emekli aylığı almak için eşinden boşandığını tespit etti.

SGK, 2023 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Raporda, kayıt dışılıkla mücadeleye ilişkin verilere de yer verildi.

Buna göre geçen yıl 20 bin 811 kişinin kayıt dışı çalıştığı tespit edilirken bunların 2 bin 264'ünün yabancı uyruklu çalışanlardan oluştuğu aktarıldı.

Sigortasız çalışanların tersine kendilerine sahte sigorta yaptıranlar da listede bulunurken, genellikle prim gün sayısı emeklilik için yetmeyenlerin bu yönteme başvurduğu bildirildi.

Bu kapsamda geçen yıl 88 bin 455 sahte sigortalı yakalandı. Sahte sigorta yaptıranlardan emekli olanların ise aylıklarının kesildiği paylaşıldı.

Hileli boşanmaya ceza

Denetimlerde ölen babadan maaş alabilmek için boşananlar ile kocasıyla birlikte yaşamasına ragmen maaş almak için boşanma gerçekleştirenler ise en dikkat çeken grupta yer aldı.

Bu kapsamda SGK, boşandığı eşi ile yaşamaya devam eden 2 bin 418 kişinin aylıklarını kestiğini duyurdu. Bu kişilerin aldıkları maaşların ise geriye dönük faiziyle birlikte ödenmek zorunda kalınacağı söylendi.

Öte yandan, geçen yıl 101 bin 794 iş yeri de denetlendi. Bu çerçevede bin 533 iş yerinin sahte olduğu ortaya çıktı.

Tüm tespitler sonucunda da toplamda 1,2 milyar TL’lik para cezası kesildi.

İLGİLİ HABER SGK, 7 bin anne ve bakıcıya 325 euro destek verecek Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) yürütülen Avrupa Birliği (AB) destekli projeyle Ankara, İstanbul ve İzmir'de 3 bin 500'ü anne ve 3 bin 500'ü bakıcı olmak üzere toplam 7 bin kadına destek verileceği bildirildi.

 

REKLAMI KAPAT X