Maden devi Anglo American, elmas ve platin işinden çıkıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Maden devi Anglo American, elmas ve platin işinden çıkıyor
Doviz.com
14.05.2024 12:46

İngiltere merkezli Güney Afrikalı madencilik firması Anglo American, rakibi BHP Grubun 34 milyar sterlinlik (43 milyar dolar) devralma hamlesini engellemek için tasarlanan yeniden yapılanma kapsamında elmas, platin ve kömür madenciliğinden çıkacağını açıkladı.

Dünyanın en büyük madencisi olan BHP, Güney Amerika'daki bakır varlıkları için Anglo American'ı satın almak istiyordu.

Anglo American ise salı günü yaptığı açıklamada, teklifi kabul etmediklerini belirterek; yeniden yapılanmayla elmas, platin ve kömür madenciliğinden çıkacağını açıkladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Stuart Chambers ise dün yaptığı açıklamada, “BHP'den gelen son teklif Anglo American'ın doğasında var olan değeri tanımakta yine başarısız oldu” ifadelerini kullanmıştı.

Anglo American'dan bugün yapılan açıklamada ise çelik üretimi kömür varlıklarının elden çıkarılacağı, Güney Afrika'daki platin biriminin devre dışı bırakılacağı, nikel madenleri için seçeneklerin araştırılacağı ve elmas işletmesi De Beers'in elden çıkarılacağı bildirildi.

Anglo artık en büyük ve en istikrarlı iki gelir kaynağı olan ve BHP'nin en çok ilgi duyduğu iş kolları olan bakır madenleri ve demir cevherine odaklanacak.

REKLAMI KAPAT X