Madenci ücretleri düşerken, sektörün tek umudu Yuga Labs'ın yeni projesinde

Okuma Süresi: 2 Dakika
Madenci ücretleri düşerken, sektörün tek umudu Yuga Labs'ın yeni projesinde
Doviz.com
28.02.2023 14:58

Madenci ücretleri iki haftadan kısa bir süre içinde 170 bin dolardan 11 bin dolara düşerken, sektörün tüm umudu Yuga Labs'ın yeni projesinde.

Ocak ayında Bitcoin ağında fırtınalar estiren Ordinaller'in sayısı günden güne arttı. Dune Analytics'in verilerine göre pazartesi günü Bitcoin Yazıtlarının sayısı 200.000'i geçti. (NFT'lere benzeyen Ordinal Yazıtlar, bir Bitcoin'in (BTC) en düşük değeri olan bir satoshi üzerine yazılan dijital varlıklardır. Adını Bitcoin'in sahte yaratıcısı Satoshi Nakamoto'dan alan satoshiler üzerine yazı yazmak, 14 Kasım 2021'de Bitcoin ağında başlatılan Taproot yükseltmesi sayesinde mümkün hale getirildi.)

Ordinals'ın popülaritesi sayesinde, Bitcoin ağındaki madenci ücretleri ise geçen ay hızla artmış ve 15 Şubat 2023'te yalnızca yazıt ücretleri 170.500 doları geçmişti. Bitcoin ağındaki madencilere ise 1,31 milyon doların üzerinde ücret ödenmişti.

Ancak 15 Şubat'tan bu yana, Bitcoin madencilerine her gün ödenen ücret miktarı istikrarlı bir şekilde azalarak 20 Şubat'ta 54.000 dolara kadar düştü. Şubat ayının sonuna gelindiğinde ise bu ücretler 11.000 doların biraz üzerinde yer alıyor.

Eski bir Bitcoin Core katılımcısı olan Ordinals yaratıcısı Casey Rodarmor, konuyla ilgili verdiği bir demeçte, "Açıkçası, mempool'u dolu tutmak için özellikleri yeterince hızlı göndermiyorduk. Tembelliğimizden dolayı üzgünüz ve bu durumu zamanında düzelteceğiz." ifadelerini kullandı.

Bored Ape Yacht Club Yaratıcısı Yuga Labs ise ilk Bitcoin NFT projesini açıkladı

Baskın NFT koleksiyonu Bored Ape Yacht Club'ın arkasındaki 4 milyar dolarlık şirket olan Yuga Labs ise pazartesi günü yaptığı açıklamada, ilk Bitcoin tabanlı NFT projesini bu hafta içinde piyasaya süreceğini duyurdu.

Yuga Labs'ın bu projesinin sektörün yeniden canlanmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Ordinal Yazıtları oluşturmak için üçüncü taraflar gerekmese de, Stacks gibi Bitcoin yan zincir projelerindeki geliştiriciler, Ordinal uyumlu cüzdanları ve pazar yerlerini, kendi tokenleriyle desteklemek için Bitcoin NFT'lerine olan ilgiyi kullanıyorlar.

REKLAMI KAPAT X