Mahfi Eğilmez, S&P’nin kararını değerlendirdi: Hangi kredi notu nasıl yorumlanmalı?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Mahfi Eğilmez, S&P’nin kararını değerlendirdi: Hangi kredi notu nasıl yorumlanmalı?
Doviz.com
01.12.2023 11:03

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi. Ekonomist Mahfi Eğilmez ise kararı sosyal medya hesabından değerlendirdi.

Ekonomist Mahfi Eğilmez, S&P'nin sürpriz kararına ilişkin değerlendirmesini X hesabı üzerinden yaptı.

Eğilmez, konuyla ilgili paylaşımında, “Faiz ve KKM konusunda atılan rasyonelleşme adımlarıyla başlayan olumlu değişim devam ederse ülkeye kaynak girişi başlayabilir” ifadesini kullandı.

Mahfi Eğilmez bir başka mesajında ise üç büyük kredi derecelendirme kuruluşunun (S&P, Moody's ve Fitch) notlarının ne anlam taşıdığına ve hangi yatırım kategorisine karşılık geldiğine yönelik bilgi verdi.

Kaynak: Mahfi Eğilmez - X

Buna göre S&P’nin B+ notu ‘Yüksek Spekülatif Düzey’ anlamına gelirken, yatırım kategorisi olarak ise 'Düşük Düzey’de yer aldı. S&P’nin notu Yatırım Eşiği’nin hemen altında yer aldı.

Moodys’in B3 notu da benzer şekilde ‘Yüksel Spekülatif Düzey’de kalırken, yatırım olarak da 'Düşük Düzey’e karşılık geldi.

Fitch’in B olarak açıkladığı Türkiye notu da 'Yüksek Spekülatif Düzey' açıklamasına karşılık gelirken, yatırım seviyesi olarak 'Düşük Düzey’in içinde yer aldı.

İLGİLİ HABER S&P’den takvim dışı sürpriz görünüm revizyonu S&P, Türkiye'de son dönemdeki gerçekleşen politika düzenlemeleri nedeniyle takvim dışı değerlendirmeye giderek ülkenin kredi görünümünü revize etti.
REKLAMI KAPAT X