Mahfi Eğilmez sordu: Maserati'li polisi gören, enflasyonun düşeceğine inanır mı?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Mahfi Eğilmez sordu: Maserati'li polisi gören, enflasyonun düşeceğine inanır mı?
Doviz.com
26.12.2023 15:44

Organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda el geçirilen Maserati ve Ferrari gibi lüks araçların Emniyet'e tahsisi sonrası Ekonomist Mahfi Eğilmez, "Dünyanın neresinde Maserati'yle ceza kesmeye giden trafik polisi var" diye sorarak, söz konusu araçlarla ne yapılması gerektiğine dair kendi önerisini paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün organize suç örgütlerine karşı gerçekleştirdiği operasyonlarda ele geçirilen 23 aracın mahkeme kararınca Emniyet'e verildiğini duyurmuştu.

Yerlikaya'nın paylaştığı görüntüler arasında süper lüks olarak nitelendirilen ve değeri milyonlarca lira olan Maserati, Ferrari, Mercedes ve BMW gibi markalara ait modeller yer alıyordu.

Bu durumun sosyal medyada tartışma konusu olmasının ardından Ekonomist Mahfi Eğilmez de konuya dahil oldu. Buna göre Eğilmez, konuyla ilgili, “Dünyanın neresinde Maserati'yle ceza kesmeye giden trafik polisi var? Maserati ile gelip Clio'ya ceza yazan trafik polisinin yazdığı ceza o arabanın benzin masrafını karşılamaz” dedi.

Mahfi Eğilmez'in önerisi

Mahfi Eğilmez araçların Emniyet'e tahsis edilmesini eleştirirken, lüks otomobillerin nasıl değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin de kendi önerisini paylaştı.

Buna göre Eğilmez, araçların satılarak bütçeye gelir yazılabileceğini sonrasında eğer ihtiyaç varsa gelen parayla en az 3-4 tane normal araba alınabileceğini söyledi.

İLGİLİ HABER Mahfi Eğilmez yazdı: Kara para ve diğerleri Eski Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez, “Kara Para ve Diğerleri” başlıklı yeni köşe yazısında günlük konuşma dilinde sıklıkla karıştırılan kavramları açıkladı.
REKLAMI KAPAT X