Maliyet artışları sonrası sigortalarda zam beklentisi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Maliyet artışları sonrası sigortalarda zam beklentisi
Doviz.com
07.11.2023 15:55

Enflasyondaki artış ve depremin yol açtığı maliyetler nedeniyle yeni yılda sigortalarda yüksek oranda bir zam öngörülüyor. Peki, en yüksek zam hangi sigortada bekleniyor? İşte detaylar..

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte zam haberleri de gelmeye başladı. Bu kapsamda sigorta poliçelerine de yüksek oranlarda zam gelmesinin beklendiği bildirildi.

Sigorta şirketleri, çeşitli risklere karşı poliçe hazırlayarak güvence verirken, kendi risklerini de başka şirketlere sigortalatıyor. Bu duruma ise reasürans adı veriliyor.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası oluşan 100 milyar dolardan fazla zararın da 5 milyar dolarını reasürans şirketleri üstlenmek zorunda kalmıştı.

NTV’nin aktardığına göre yüksek enflasyon ve depremin yol açtığı bu maliyetler nedeniyle sigorta şirketleri primleri 2-3 kat artırmaya hazırlanıyor.

En yüksek artış iş yeri sigortalarında bekleniyor

Şirketler maliyetlerinin dolar bazında bile katlandığı belirtilirken, maliyet artışlarının konut, sağlık, kasko poliçelerine zam olarak yansıyacağı düşünülüyor. En yüksek artış ise ticari ve iş yeri sigortalarında bekleniyor.

Trafik sigortasında üst sınır kalkanı

Trafik sigortasında ise devlet üst sınır uyguluyor. Bu nedenle şu an için artış öngörülmeyen tek alan trafik sigortası olarak görülüyor. Şirketler ise üst sınır uygulaması nedeniyle ciddi oranlarda zarara uğradıklarını söylüyor.

REKLAMI KAPAT X