Marketlerde plastik poşet ücretleri zamlandı mı?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Marketlerde plastik poşet ücretleri zamlandı mı?
Doviz.com
02.08.2023 14:40

Sosyal medyada pek çok haber ajansının plastik poşet ücretlerinin zamlandığını iddia etmesinin ardından vatandaşlar plastik poşet ücretlerine bir zam gelip gelmediğini merak etmeye başladı. İşte plastik poşet ücretlerine yönelik merak edilenler..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca 1 Ağustos 2023'den itibaren alınacak geri kazanım katılım payı tutarlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberlerde aktarılanın aksine plastik poşette geri kazanım katılım payı 28 Aralık 2022 tarihindeki Resmi Gazete kararıyla 38,5 kuruş seviyesine çıkarılmıştı.

İLGİLİ HABER Poşette marketlerin ödeyeceği geri kazanım katılım payı 38,5 kuruş oldu Cumhurbaşkanlığı'nın bazı ürünlerden tahsil edilecek geri kazanım katılım payı tutarlarını yeniden belirleyen kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, market alışverişlerinde kullanılan plastik poşet ücretlerinin geri kazanım katılım payı 38,5 kuruş oldu.

Buna göre, bugünkü kararda ise bu oranın sabit tutulduğu bildirildi.

TRT’nin aktardığına göre, tüketicilerin poşete ödeyeceği tutar olan 25 kuruşta da önümüzdeki günlerde değişiklik yapılmayacak.

Öte yandan, lastik, akümülatör, pil, madeni yağ, elektrikli ve elektronik eşya, ilaç, plastik, cam, metal, ahşap, kompozit ambalajları için geri kazanım katılım payı tutarlarında ise iki kata varan düzenleme yapılacak.

İLGİLİ HABER Lastik, pil ve bitkisel yağlarda geri kazanım katılım payı %100 artırıldı Araç ve iş makinesi lastikleri, aküler, piller, araç bataryaları, madeni ve bitkisel yağlar, elektrikli ve elektronik eşyalar, plastik, metal, kompozit cam ve ahşap ambalajlardan alınan geri kazanım katılım payı tutarları yüzde 100 oranında artırıldı.
REKLAMI KAPAT X