Mart ayı enflasyonu yarın açıklanacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
Mart ayı enflasyonu yarın açıklanacak
Doviz.com
02.04.2024 11:25

Bu yılın mart ayına ilişkin enflasyon rakamları yarın açıklanacak. Ekonomistler, mart ayında TÜFE'nin yüzde 3,67 artacağını tahmin ediyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yarın, yılın üçüncü enflasyon verilerini oluşturacak olan mart ayı enflasyon rakamları açıklanacak.

Mart ayı rakamlarına ilişkin öncü gösterge ise dün İTO tarafından paylaşılmıştı. Buna göre İTO verileri, İstanbul'da mart ayında perakende fiyatların aylık %3,93, yıllık ise %78,25 artış kaydettiğini gösterdi.

İLGİLİ HABER İstanbul'un mart ayı enflasyonu belli oldu İTO, İstanbul'da mart ayında perakende fiyatların aylık %3,93, yıllık ise %78,25 artış gösterdiğini açıkladı.

TÜİK tarafından yapılan hesaplamada ise Tüketici Fiyat Endeksi ocakta yüzde 6,70, şubat ayında yüzde 4,53 artış göstermişti.

Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı

Ekonomistlerin mart ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,67 olurken ankete katılan ekonomistlerin mart ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 3,40, en yüksek yüzde 4,42 aralığında yer almıştı.

Ekonomistlerin mart ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre bir önceki ay yüzde 67,07 olan yıllık enflasyonun yüzde 69,32'ye çıkacağı öngörülüyor. Öte yandan, ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi de martta 45,58 olarak ölçüldü.

İLGİLİ HABER Enflasyon beklenti anketi sonuçlandı AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 3,67 artacağını tahmin ediyor.
REKLAMI KAPAT X