Mart ayına yönelik Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Mart ayına yönelik Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı
Doviz.com
29.03.2024 14:12

Piyasa katılımcıları şubatta beklentilerin üzerinde açıklanan enflasyon rakamlarının martta yıllık bazda yüzde 69 seviyesine çıkacağını öngördü.

Bloomberg HT'nin anketine göre, enflasyon anketinde mart ayı için yıllık enflasyon beklentisi yüzde 69 oldu. Aylık enflasyon için beklenti ise yüzde 3,5 olarak kaydedildi.

Şubat ayında yıllık enflasyon yüzde 67,07 olurken, aylık enflasyon da yüzde 4,53 olarak belirlenmişti.

Ankette mart ayı enflasyonu için en düşük aylık beklenti yüzde 2,7, en yüksek beklenti yüzde 4,4 oldu. Yıllık enflasyon tarafında ise en yüksek tahmin yüzde 70,5, en düşük ise yüzde 67,7 seviyesinde belirlendi.

Bu anket döneminde 2024 yıl sonuna ilişkin enflasyon beklentisi yüzde 44 oldu. Bir önceki anket döneminde yıl sonuna ilişkin enflasyon tahmini yüzde 42,6 seviyesindeydi.

Ayrıca 2024 yılı enflasyonunda zirve tahmini de bir önceki anket dönemine göre artarak yüzde 75 oldu, önceki anket dönemindeki zirve tahmini yüzde 73,2 olarak belirlenmişti.

İLGİLİ ANALİZ Enflasyonla mücadele edebiliyor muyuz? TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi mart ayı sonuçları, yıl sonu enflasyon ve dolar kuru beklentisinde artışa işaret etti. Anketin ardından ise enflasyonla mücadele edebiliyor muyuz sorusu cevap aramaya başladı.
REKLAMI KAPAT X