Martı için gong, 13 Temmuz tarihinde New York Borsası'nda çalacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
Martı için gong, 13 Temmuz tarihinde New York Borsası'nda çalacak
Doviz.com
06.07.2023 14:53

Martı için gong, 13 Temmuz tarihinde New York Borsası'nda çalacak. Böylelikle Martı, New York Borsası'nda hisseleri işlem gören Türkiye’nin en genç teknoloji girişimi olacak.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) tüm onayları vermesinin ardından hisseleri MRT koduyla işlem görmeye başlayacak olan Martı’nın, 13 Temmuz’da katılacağı tarihi seremoniyle Türk bayrağı da New York Borsası’nda dalgalanacak.

Türkiye’de paylaşımlı, elektrikli, çevreci ulaşımı daha da yaygınlaştırmak isteyen Türkiye’nin, ölçeklenmiş mobilite şirketi Martı, bu hedefle sermayesini arttırmak ve daha çok kaynak oluşturmak için New York Borsasında (NYSE) halka açılma sürecini yaklaşık bir yıl önce başlatmıştı.

Devler Ligi’nde mücadele edilecek

Yapılan açıklamaya göre Martı’nın dünyanın önde gelen şirketlerinin işlem gördüğü New York Borsasında işlem görecek olması, Türk teknoloji (start-up) girişimlerinin dünya ligine yükselebilmesinin de yolunu açacak.

Şirketin, dünyanın en büyük mobilite şirketlerinden biri olma başarısında en büyük paya sahip olan çalışanları da New York Borsasında halka açılmayla birlikte hissedar olacak.

REKLAMI KAPAT X