Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına yönelik resmi enflasyon rakamlarını açıkladı.
TÜİK verilerine göre enflasyon mayıs ayında yıllık bazda yüzde 32,61 artış kaydetti. Veriye ilişkin piyasaların genel beklentisi enflasyonun yüzde 32,50 seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi.
Aylık bazda beklenti yüzde 1,60 seviyesinde ölçülürken aylık artış yüzde 1,71 olarak kayıtlara geçti.
Nisan ayında enflasyon aylık bazda 4,18, yıllık bazda ise yüzde 32,37 artış göstermişti.
ENAG ve İTO'nun verileri
Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) hesaplamalarına göre ise enflasyon (E-TÜFE) mayıs ayında aylık yüzde 2,16, yıllık yüzde 53,13 artış kaydetti.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) da pazartesi günü İstanbul'da perakende fiyatların aylık yüzde 1,53, yıllık ise yüzde 36,77 artış gösterdiğini açıkladı.
İLGİLİ HABER
ENAG mayıs enflasyonunu hesapladı
Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), mayıs ayına yönelik enflasyon hesaplamasının sonuçlarını paylaştı.
İLGİLİ HABER
İstanbul'un mayıs enflasyonu belli oldu
İTO, İstanbul'da perakende fiyatların mayıs ayında aylık yüzde 1,53, yıllık ise yüzde 36,77 artış gösterdiğini açıkladı.