MB Başkanı Karahan’dan kredi kartlarına yönelik düzenleme mesajı

Okuma Süresi: 2 Dakika
MB Başkanı Karahan’dan kredi kartlarına yönelik düzenleme mesajı
Doviz.com
08.02.2024 12:31

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yılın ilk Enflasyon Raporu sunumunun ardından kredi kartı harcamalarında yükseliş olduğunu belirterek, bu konuda bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

MB Başkanı Karahan, Merkez Bankası İdare Merkezi'nde düzenlediği bilgilendirme toplantısında, yılın ilk Enflasyon Raporu'nun sunumunu gerçekleştirdi.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı TCMB Başkanı Fatih Karahan, göreve atanmasının ardından ilk kez basın karşısına çıkarak yıl sonuna ilişkin enflasyon tahminini açıkladı.

Enflasyon Raporu’nda yıl sonu enflasyon tahminini değiştirmeyen TCMB Başkanı Karahan, sunumun ardından ise gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kredi kartlarına ilişkin bir soru üzerine Karahan, kredi kartı harcamalarında bir yükseliş olduğunu ve bunun geçici olup olmadığının net olarak bilinmediğini belirterek, bu konuda bir düzenleme yapılması gerektiğini düşündüklerini aktardı.

Ek faiz artışı olacak mı?

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karahan, şahin duruş gösterip göstermeyeceklerine ilişkin bir soruya ise şöyle yanıt verdi:

"Birinci hedefimiz fiyat istikrarı. Bu yıl enflasyonu istediğimiz seviyeye düşürüp 2025'teki dezenflasyonun yolunu yapmak istiyoruz. Bunun için gereken adımları atacağız. Değerlendirmelerimiz, sıkılaştırmanın çalıştığını gösteriyor. Ek bir faiz artışı gerektiğini şu anda değerlendirmiyoruz. Ama görünümün bozulması halinde kararlarımızı gözden geçiririz."

Faiz artışı döngüsünü sonlandırdıklarını ilan ettiklerini belirten Karahan, faiz indirimini konuşmak için ise fazlasıyla erken olduğunu söyledi.

Zorunlu karşılıklarda indirim olacak mı?

Karahan, "Dövizden dönüşümlü KKM için yatırımcılar ve bankalar açısından yeni bir adım olabilir mi?" sorusuna ise "Zorunlu karşılıklarda bir indirim planımız yok. Son düzenlemelerin etkilerini göreceğiz" yanıtı verdi.

REKLAMI KAPAT X