Meclis'e verilen ara uzatıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Meclis'e verilen ara uzatıldı
Doviz.com
19.02.2023 16:43

AKP Grup Başkanvekili Elitaş, milletvekillerinin büyük çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle Meclis'e verilen aranın uzatıldığını açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) iki günlük tatil kararı, 15 Şubat tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. 

Söz konusu karara göre Meclis, 21 Şubat Salı günü çalışmalarına başlayacaktı. Ancak Elitaş resmi Twitter hesabından Meclis’in açılış tarihinin tekrar ertelendiğini duyurdu.

Elitaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, milletvekillerinin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olduğu vurgulanırken, TBMM çalışmalarının, siyasi partilerin mutabakatı ile 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesinin kararlaştırıldığına dikkat çekildi.

AKP Grup Başkanvekili Elitaş, “Geçmiş olsun Türkiyem.” ifadeleri ile duyurusunu noktaladı.

İlk ara verilme kararı 14 Şubat’ta alınmıştı

TBMM çalışmalarına ara vermesine dair ilk karar 14 Şubat’ta alınarak, 15 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanmış ve yürürlüğe girmişti.

Meclis’in 15 Şubat 2023 gününden itibaren çalışmalarına ara verilirken, kararda afet bölgesindeki memurlara ilişkin genelge gibi başka önemli maddeler de yer almıştı.

15 Şubat’taki Resmi Gazete sayısına göre idari izinli sayılan kamu çalışanlarının, görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacağı kaydedilmişti. Ayrıca çalışanların mali, sosyal hak ve yardımlarıyla diğer özlük haklarının da saklı tutulacağı yer almıştı.

Etiketler: TBMM deprem tatil
REKLAMI KAPAT X