Memur-Sen'den hükümetin zam teklifine ilk yanıt

Okuma Süresi: 1 Dakika
Memur-Sen'den hükümetin zam teklifine ilk yanıt
Doviz.com
14.08.2023 16:03

Memur-Sen ve Kamu-Sen'den hükümetin zam teklifine ilk yanıt geldi. Buna göre, konuyla ilgili yapılan açıklamalarda teklifin revize edilmesi gerektiği bildirildi.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıkladığı memur ve memur emeklisi zammına yönelik açıklamada bulundu.  

Buna göre Işıkhan, hükûmetin zam teklifinin 2024 ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9, 2025 ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 olduğunu bildirmişti.

İLGİLİ HABER Hükümetin memurlara yönelik ilk zam teklifi belli oldu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplu sözleşme süreci kapsamında hükümetin memurlara yönelik ilk teklifini açıkladı.

Kamu sendikalarından ortak açıklama: Teklif revize edilmeli 

Memur-Sen Başkanı Yalçın ise konuyla ilgili açıklamasında, "Önümüzde süreç var, teklif revize edilmeli. Kiralara ilişkin kamu görevlileri zorlanmakta. Masaya bu konuda bir teklifin de gelmesini bekliyorduk. Bayram ikramiyesinden diğer sosyal haklara ilişkin henüz cümle kurulmadı" ifadelerini kullandı. 

Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci de, "Bu teklif, kamu çalışanlarının talebini karşılayacak bir teklif değil. Dolayısıyla teklifin revize edilmesi gerekiyor" dedi.

REKLAMI KAPAT X