Memur ve emekli maaşlarına ne kadar enflasyon farkı yansıtılacak?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Memur ve emekli maaşlarına ne kadar enflasyon farkı yansıtılacak?
Doviz.com
04.04.2023 11:49

Ocak ve temmuz aylarında yılda iki kez olmak üzere memur maaşlarına enflasyon farkı yansıtılırken, mart ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından memur ve emekli maaşlarına yansıyacak zam oranı da belli oldu.

Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından binlerce memur ve emeklinin gözü de temmuz ayında yapılacak artışa çevrildi.

Buna göre, enflasyon martta aylık bazda yüzde 2,29 artarken yıllık bazda yüzde 50,51 oldu. Mart ayı enflasyon rakamları ile beraber böylelikle 3 aylık memur enflasyon farkı da ortaya çıkmış oldu.

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, her yıl iki kez toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla belirleniyor.

Buna göre memurlar, üç aylık rakamlar doğrultusunda yüzde 4,52 enflasyon farkı almaya hakkı kazandı. Memur ve memur emeklileri son olarak yüzde 8 sözleşme zammı almıştı. Bu sebeple bu oranı aşan fark kadar maaşlarına temmuz ayında zam yansıtılacak.

Emeklilerin zam oranı ise 6 aylık enflasyona göre belirleniyor. Buna göre, SSK ve Bağkur emeklilerinin 3 aylık zammının yüzde 12,52 olduğu görüldü.

En düşük emekli maaşı son olarak 2 bin lira artışla 7 bin 500 liraya yükseltilmişti.

REKLAMI KAPAT X