Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu
Doviz.com
03.01.2024 10:10

TÜİK tarafından açıklanan aralık ayı enflasyon rakamlarının ardından memur ve emeklilerin alacağı enflasyon farkı netleşti. Bu oranlara refah payının eklenmesi bekleniyor.

Memur ve emeklileri yakından ilgilendiren enflasyon rakamları açıklandı.

Bu kapsamda TÜİK verilerine göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 37,57 zamma hak kazandı.

Aylık yüzde 2,98 enflasyon ile birlikte memur ve memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı dahil artış ise yüzde 49,25 oldu.

İLGİLİ HABER TÜİK resmi enflasyon rakamlarını açıkladı! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık ayına ilişkin resmi enflasyon rakamlarını açıkladı.

Memur ve emekli maaş zammı nasıl hesaplanıyor?

SSK, Bağ-Kur emekli zammı ocak ve temmuz dönemi olmak üzere senede 2 kez belirleniyor. 6 aylık enflasyon oranı doğrudan emekliye zam oranı olurken son dönemde buna ilave edilen refah payı da dikkat çekiyor.

Memurlar ve memur emeklisi de tıpkı SSK, Bağ-Kur emeklisi de gibi senede 2 kez zam alıyor. Tüm memurlar enflasyon farkına ek olarak toplu sözleşme ile zam alıyor. Enflasyon farkı burada, önceki dönemde uygulanan toplu sözleşme zammının üzerindeki 6 aylık farkı gösteriyor. 6 aylık enflasyon farkı yeni dönemde uygulanacak toplu sözleşme zammı ile hesaplanarak nihai memur zam oranı elde ediliyor. Ocak 2024 için toplu sözleşme zammı ise yüzde 15 olarak belirlenmişti.

SSK ve Bağkur emeklisine refah payı verilecek mi?

TRT Haber'de maaş artışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin ise konuyla ilgili şunları kaydetti:

"SSK ve Bağkur emeklilerinin kök maaşlarına bu artış olacak. Bu noktada özellikle hükümetin 7 bin 500 noktasında ve aradaki fark noktasında nasıl bir adım atacağını belki bugün belki bir kaç gün içerisinde görebiliriz. Ama herhangi bir şey yapılmadığı takdirde SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş artışı bu. Orada bir düzenleme yapılma ihtimalini kuvvetle muhtemel değerlendiriyorum."

REKLAMI KAPAT X