Memur zammının ardından gözler emekli maaşlarında

Okuma Süresi: 2 Dakika
Memur zammının ardından gözler emekli maaşlarında
Doviz.com
06.07.2023 10:28

Memurlara yapılan zamma ilişkin kanun teklifinde emeklilere yönelik düzenlemenin yer almaması, emeklilerin soru işaretlerinin de artmasına yol açtı. Peki mevcut durumda memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuzda ne kadar zam alacak? İşte detaylar...

Memur zamlarının belli olmasının ardından gözler emeklilere yapılacak düzenlemeye çevrildi.

Memur zamlarının belirlendiği kanun teklifi dün Meclis'e sunuldu. Ancak teklifte emeklilere ilişkin bir düzenleme yer almadı.

Sonbahara kalabilir

Görüşülmesine yarın komisyonda başlanacak teklife emeklilere ilişkin zam düzenlemesi eklenebilir. Ancak NTV'nin edindiği bilgilere göre emekli maaşlarıyla ilgili düzenlemenin sonbahar döneminde yapılması bekleniyor.

Sonbahardan itibaren yıl sonuna doğru yapılacak çalışmalarda emeklilere kademeli artışın yapılacağı ve bu yasama dönemi içinde yeni adım atılmazsa en erken takvim ekim ayı ortası olarak öne çıkıyor.

SSK VE BAĞ-KUR emeklileri ne kadar zam alacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri yılda iki kez zam alıyor. Emeklilerin zammında 6 aylık enflasyon oranı belirleyici oluyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yılın ilk 6 ayında enflasyon yüzde 19,77 olarak gerçekleşti.

Farklı bir düzenleme yapılmadığı sürece SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları yüzde 19,77 artacak.

Memur emeklilerinin zam oranı kaç?

Memur zamları için hazırlanan kanun teklifinde memur emeklilerine ilişkin düzenleme yer alımyor.

Mevcut durumda memur emeklileri yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı kaynaklı olarak yüzde 17,55 zam alacak.

En düşük memur emeklisi aylığı ne kadar olacak?

Yüzde 17,55'lik artış sonrası en düşük memur emekli aylığı 7 bin 901 liradan 9 bin 288 liraya yükselecek.

REKLAMI KAPAT X