Memurun gözü Ankara'da: Erdoğan, HAK-İŞ Genel Kurulu'nda konuşacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
Memurun gözü Ankara'da: Erdoğan, HAK-İŞ Genel Kurulu'nda konuşacak
Doviz.com
11.05.2023 12:54

Milyonlarca memurun odağı Ankara'da düzenlenen HAK-İŞ Genel Kurulu'na çevrildi. Buna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın burada memur ve memur emeklilerinin maaş artışlarına yönelik açıklama yapması bekleniyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, TRT Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

"Muhtemelen bugün memurlara bir müjde vermelerini değerlendiriyorum. Dünden beri kamu işçilerine zam açıklandıktan sonra memurlarda da bir beklenti oluştu. Bugün de memurları mutlu edecek bir müjde gelebilme ihtimalini değerlendiriyorum.

Memurların mayıs ayı maaşına yansır mı? 

Mayıs ayına yansıyabilmesi için bu zammın toplu sözleşme maddesinin uygulanması gerekir. Bunun için kanuni düzenleme gerekiyor. En düşük emekli maaşlarının zamlarında da 7500 liraya çıkarılması için yasal bir düzenleme gerekiyordu. Ekstra zamların verilmesi için kanuni bir düzenlemenin yapılması gerekiyor.

O nedenle zammın temmuz ayında verileceğini düşünüyorum. Bugün en azından en düşük memur maaşının ne kadar olacağını hep birlikte göreceğiz. En düşük kamu işçisinin maaşı yaklaşık yüzde 107 oranında artırılmış oldu. Kamuda da benzer bir düzenleme yapılabilir.

Yapılacak zam açıklandıktan herkes maaşların düzeltildiğini görecek. Hem ücretlerdeki dengesizlik giderilmiş olacak."

REKLAMI KAPAT X