Merkez Bankası açıkladı: Konut fiyatları 2025'i reel kayıpla kapattı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Merkez Bankası açıkladı: Konut fiyatları 2025'i reel kayıpla kapattı
Doviz.com
19.01.2026 10:04

Merkez Bankası verilerine göre Konut Fiyat Endeksi (KFE) aralık ayında yıllık bazda yüzde 29 artış, reel olarak ise yüzde 1,4 azalış kaydetti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Aralık 2025 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı.

Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan KFE (2023=100), aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 artarak 204,5 oldu.

Aralıkta yıllık bazda yüzde 29 artan konut fiyatları, reel olarak ise yüzde 1,4 azalış kaydetti.

Üç büyük ilde fiyat değişimleri

Üç büyük il için KFE değişimine bakıldığında aralık ayında bir önceki aya göre İstanbul'da yüzde 0,2, Ankara'da yüzde 0,2 ve İzmir'de yüzde 0,1 oranında azalış görüldü.

Endeks değerleri geçen yılın aynı ayına göre ise İstanbul'da yüzde 28,5, Ankara'da yüzde 34,9, İzmir'de yüzde 30,8 yükseliş kaydetti.

İLGİLİ HABER 500 bin sosyal konutta yeni haftanın kura takvimi açıklandı 500 bin sosyal konut projesinde 19-25 Ocak haftasında 9 ilde toplam 45 bin 909 konut için kura çekimi yapılacak. Böylece hak sahipleri belirlenen konut sayısı 121 bin 265’e ulaşacak.
İLGİLİ HABER 2025 yılının en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu 2025 yılı, siyasi belirsizlikler, küresel riskler ve enflasyon tehdidi gölgesinde tamamlanıyor. Peki, sert dalgalanmaların yaşandığı yılda hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X