Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? Ekonomislerin beklentisi ne yönde?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? Ekonomislerin beklentisi ne yönde?
Doviz.com
06.06.2023 16:17

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek’in gelmesinin ardından finans piyasalarının odağı haziran ayındaki faiz toplantısına çevrildi. Ekonomistlerin bu toplantıya yönelik beklentileri ise oldukça farklılık gösterdi.

Bloomberg’in haberine göre dünyanın en büyük bankalarının ekonomistleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesi sonrası TCMB'nin faizleri nasıl artıracağı konusunda farklı görüşler ortaya koydu.

Buna göre, JPMorgan ve Barclays, TCMB'nin bu ay yapacağı para politikası toplantısında faizi yüzde 16,5 puan yükseltmesinin masada olduğunu değerlendirirken, Societe Generale SA ise faizlerin iki kattan fazla artabileceğini öngördü.

Societe Generale'den Marek Drimal ise TCMB'nin haziranda faizi 650 baz puan artırarak yüzde 22'ye getirmesini ve ağustos ayında 300 baz puan artırarak yüzde 25'e çıkarmasını beklediğini duyurdu.

Barclays'den Ercan Ergüzel ise TCMB'nin faizi bu ay yüzde 25'e getirdikten sonra ekimde yüzde 35'e çıkaracağını öngördü.

JPMorgan'ın ekonomisti Fatih Akçelik de TCMB’nin ilk faiz artırımında, politika faizi ile ortalama mevduat faizi arasındaki farkı kapatacağı tahmininde bulundu.

Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı ise 22 Haziran 2023 Perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak.

Tıklayın: Mehmet Şimşek, Müthiş Türk Kızı ile görüştü: Hafize Gaye Erkan kimdir?

REKLAMI KAPAT X