Merkez Bankası’na Döviz Pozisyonlarını İzleme Yetkisi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Merkez Bankası’na Döviz Pozisyonlarını İzleme Yetkisi
Doviz.com
14.11.2017 16:06

Merkez Bankası gerçek ve tüzel kişilerin döviz pozisyonunu etkileyen işlemlerini izlemek amacıyla belirleyeceği gerçek ve  tüzel kişilerden her türlü bilgi ve belgeyi isteyebilecek.

Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına dair kanun tasarısının 15 maddesi daha Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülerek kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası gerçek ve tüzel kişilerin döviz pozisyonunu etkileyen işlemlerini izlemek amacıyla belirleyeceği gerçek ve tüzel kişilerden her türlü bilgi ve belgeyi isteyebilecek. Bilgi ile belgelerin kapsamı, toplanması ve izlenme yöntemi, doğruluğunun denetimi, paylaşımı, destek hizmeti temini de dahil usul ve esasları Merkez Bankası belirleyecek.

İstenen bilgi ve belgelerin verilmemesi, gerçeğe aykırı verilmesi ya da usule uygun olmayan biçimde verilmesi, adli suç olarak düzenlenecek. Bu suçu işleyen kişiler ile tüzel kişilerin görevli ve ilgilileri hakkında bin günden iki bin güne kadar adli para cezası uygulanacak.

REKLAMI KAPAT X