Merkez Bankası’nın faiz kararı kredi kartı faizlerini nasıl etkiler?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Merkez Bankası’nın faiz kararı kredi kartı faizlerini nasıl etkiler?
Doviz.com
19.06.2023 14:29

Merkez Bankası'nın 22 Haziran tarihinde açıklayacağı faiz kararı sonrasında kararın boyutuna göre kredi kartı faizlerinin yüzde 2'yi hatta yüzde 3'ü görmesinin beklendiği bildirildi.

Merkez Bankası'nın 22 Haziran'daki toplantısında faiz artırımına gitmesine kesin gözüyle bakılırken, yapılacak artışın boyutuna göre kredi kartı faizleri yüzde 2'yi hatta yüzde 3'ü bulması bekleniyor.

Sözcü'den Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre, Merkez Bankası piyasa beklentileri anketinde öngörüldüğü gibi politika faizi yüzde 8,50'den yüzde 17,50'ye yükseltilirse, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi faiz oranı da yüzde 1,36'dan yüzde 2,15'e kadar çıkabilir.

Hesaplamalara göre ayrıca kredi kartı faiz oranı, politika faizinin yüzde 20'ye ulaştığı senaryoda yüzde 2,36'ya, yüzde 30'da ise yüzde 3,26'ya çıkabilir.

Ağustos ayına sarkabilir

Her ayın sondan 5. iş gününde sonraki ayın kredi kartı faiz oranları ilan edilir iken, uzmanlar bu ay Kurban Bayramı nedeniyle, faiz artırılsa bile kredi kartı faizlerine yansımasının ağustosa sarkabileceğini belirtiyor.

Tıklayın: Faiz ne olur, Merkez Bankası masaya yumruğunu vurur mu?

İLGİLİ HABER BofA'dan TCMB’ye yönelik 'faiz koridoru' öngörüsü Bank of America ekonomistleri, TCMB'nin politika faizini yüzde 25’e yükseltmesini beklediklerini belirterek, "Bize göre ihtimaller hızlı yerine daha çok kademeli düzeltmeden yana. Faiz artırmadan ek sıkılaşma yapmak için koridor da kullanılabilir." değerlendirmesinde bulundu.
Etiketler: kredi kartı faiz TCMB
REKLAMI KAPAT X