Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası kredi kartı faizleri de artacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası kredi kartı faizleri de artacak
Doviz.com
26.10.2023 16:38

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faizdeki 5 puanlık artışının ardından kredi kartı faiz oranları da artışa geçecek. İşte 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak yeni faiz oranları...

Para Politikası Kurulu'nun politika faizini beklentilere paralel şekilde yüzde 35'e çıkarması, kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limit artışını da beraberinde getirdi.

Buna göre 500 baz puanlık faiz artışının ardından kredi kartı faizlerinde belirleyici olan referans faiz oranı yüzde 3,16’ya yükselecek.

Böylelikle kredi kartı için aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,26'dan yüzde 3,71'e, aylık gecikme faizi de yüzde 3,56'dan yüzde 4,01'e yükselecek.

Nakit çekimde uygulanan faiz ise aylıkta yüzde 4,02'den yüzde 4,47'ye yükselecek.

Ticari kredilerde üst sınır artacak

Ticari kredi faizlerinde ise üst limit, 1,8’lik kat sayıya göre yüzde 69,3'ten yüzde 83’e yükselecek.

İhracat ve yatırım kredileri için üst sınır da yıllık yüzde 53,9'dan yüzde 64,5'e çıkacak.

TCMB’nin yakın zamanda sitesinde güncel verileri paylaşması bekleniyor.

Ne zaman geçerli olacak?

Kredi kartı ve ticari kredilerdeki yeni faiz oranları ise 1 Kasım'dan itibaren yürürlüğe girecek. 1 Kasım'a kadar yapılacak işlemlerde şu anki oranlar geçerli olacak.

İLGİLİ HABER Kredi kartına taksite ilave önlemler geliyor 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Programda, para politikası araçlarının enflasyonu düşürme amacıyla güçlü bir şekilde kullanılmaya devam edileceği ve enflasyonu artıran tüketim artışlarını önleyecek uygulamaların hayata geçirileceği bildirildi.
REKLAMI KAPAT X